Governance

Counseling coaching interim management organisatie advies team versterking competenties strategie dienstToezichthouders en commissarissen liggen de afgelopen jaren onder een vergrootglas. Governancecodes, normering en wetgeving over de beloningsstructuur zijn aan de orde van de dag. Niet geheel onterecht, gezien de organisaties die de afgelopen jaren in opspraak zijn geraakt en de rol van toezichthouders daarin. Uitbreiding en actualisering van competenties en verantwoordelijkheden van toezichthouders zijn intussen gemeengoed geworden.

Eén van de bewezen kenmerken van good governance is een kritische zelfevaluatie door de toezichthouders. Een 360-graden feedbacktraject, waarbij de verschillende stakeholders worden bevraagd, kan hier als zinvolle aanvulling worden ingezet. Externe begeleiding door Pava Consult garandeert u een onafhankelijk traject en een genuanceerde en constructieve uitkomst.

In de sommige sectoren is de verschuiving in de governancestructuur van besturen naar raden van toezicht nog gaande. Dit verloopt niet altijd zonder obstakels en kan de nodige vragen oproepen. Pava Consult kan u in deze transitie naar de vorming van een effectieve Raad van Toezicht ondersteunen.

Is uw organisatie op zoek naar een nieuwe toezichthouder? Zoekt u externe begeleiding bij de vorming of evaluatie van de Raad van Commissarissen of de Raad van Toezicht? Wilt u zich verder ontwikkelen in uw (toekomstige) rol als toezichthouder? Heeft u andere vragen op governance-gebied?

In een oriënterend gesprek kunnen we bespreken welke vragen bij u leven en of u hiervoor het juiste aanbod kunt vinden bij Pava Consult.

Lid Vereniging Toezichthouders Woningcorporaties (VTW) en Nederlandse Vereniging Toezichthouders in de Zorg (NVTZ)

Vacatures Raad van Toezicht:

augustus 2015:
dnoDoen is op zoek naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Toezicht.
https://www.dnodoen.nl/
-Reactietermijn gesloten

27 juli 2015:
How2createCare zoekt in opdracht van Zorgtuinderij Het Groene Erf te Waarland leden met een regionale binding voor de op te richten Raad van Toezicht. Een uitgebreid functieprofiel met informatie kunt u opvragen bij sandy@how2createcare.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Marcel van der Oord, tel. 06-83978397.
-Reactietermijn gesloten

20 juli 2015:
Hospice Alkmaar zoekt een nieuw lid voor de Raad van Toezicht: een jurist die bedrijfseconomisch onderlegd is. https://www.hospice-alkmaar.nl/…/77-nieuws-1-project-hart-in…
-Reactietermijn gesloten